top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαMisa Team

Clean Beauty η νέα τάση στο skincare: Τι ονομάζουμε «καθαρή» ομορφιά;

Έγινε ενημέρωση: 21 Μαρ 2021

Ένας όρος και μία τάση που τον τελευταίο καιρό έχει μπει δυναμικά στο χώρο του skincare…

Η περιποίηση της επιδερμίδας ή αλλιώς skincare έχει γίνει τάση τα τελευταία χρόνια με νέα προϊόντα και νέα συστατικά να μας απασχολούν και να μας βάζουν στο τρυπάκι να τα δοκιμάσουμε για να δούμε ποιο είναι το καλύτερο.


Εδώ και λίγο καιρό, όμως, μια νέα τάση έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο χώρο της ομορφιάς, η οποία έχει να κάνει τόσο με τη φροντίδα της επιδερμίδας μας όσο και με το οικολογικό μας αποτύπωμα στο περιβάλλον.


Η «Clean Beauty», όπως ονομάζεται, σημαίνει ότι το κάθε brand επιλέγει να αφαιρέσει και να αποκλείσει κάποια συστατικά από τα προϊόντα του, θεωρώντας ότι αυτά είναι βλαβερά για την επιδερμίδα. Αντί για αυτά τα συστατικά που αποκλείονται, επιλέγονται φυσικά συστατικά στις φόρμουλές τους, προωθώντας έτσι τη «φυσική» ομορφιά. Αυτό σημαίνει ότι εμείς- επιλέγοντας τέτοια προϊόντα- βοηθάμε ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα μας, αποφεύγοντας προϊόντα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες χημικών συστατικών. Στη λογική της «καθαρής» ομορφιάς, όμως, υπάρχει ακόμα ένα σκέλος που έχει σχέση με το περιβάλλον.


Μέχρι πρότινος, πολλά προϊόντα μακιγιάζ και skincare περιποίησης διατίθεντο σε συσκευασίες, οι οποίες δεν ήταν ανακυκλώσιμες λόγω του πολύπλοκου συνδυασμού υλικών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει ο διαχωρισμός τους και να καταλήγουν στους σκουπιδότοπους. Με τη νέα αυτή τάση, λοιπόν, οι συσκευασίες έχουν οικολογικό background με αποτέλεσμα να αποδεικνύονται φιλικές προς το περιβάλλον και ταυτόχρονα να αναγκάζουν- κατά κάποιο τρόπο- και τις υπόλοιπες εταιρείες να ακολουθήσουν τα νέα δεδομένα της εποχής, για να έχουν και εκείνες την ανάλογη ζήτηση. 


Η εταιρεία Misa από την στιγμή της δημιουργίας της έχει ξεκινήσει με αυτή την φιλοσοφία τόσο όσον αφορά στα συστατικά των προϊόντων όσο και στις συσκευασίες της εξωτερικές και εσωτερικές.




132 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page