top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαMisa Team

6 εύκολα tips για Πασχαλινή διακόσμηση!

Το Πάσχα είναι προ των πυλών και σηματοδοτεί την προσωπική ανανέωση αλλά και του σπιτιού μας. Μπορείς λοιπόν να αλλάξεις την ατμόσφαιρα στο πασχαλινό τραπέζι και στο καθιστικό σου, χωρίς να καταναλώσεις χρήματα ή χρόνο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι πολύ χρώμα, μερικά λουλούδια και λίγη φαντασία...


  1. Κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο της πασχαλινής διακόσμησης είναι τα αυγά. Αν θέλεις να βάψεις αυγά, βράσε κρεμμύδια αντί για βαφή. Ανάλογα με το πόση ώρα τα αφήσεις στο νερό, τα αυγά παίρνουν τέλειες αποχρώσεις του καφέ. Όταν στεγνώσουν, τοποθέτησέ τα σε γυάλινα βάζα που έχεις στην κουζίνα.

  2. Κράτησε τις αυγοθήκες τις οποίες μπορείς να τις βάψεις με νερομπογιές (ή να τις αφήσεις στο φυσικό τους χρώμα) σε κάθε θήκη αυγού τοποθετείς τα βαμμένα αυγά, είτε με κάποια αποξηραμένα λουλούδια, είτε με λουλούδια από τον κήπο, είτε με μικρά πούπουλα που θα αγοράσεις. Θα δώσει άλλη νότα στο γιορτινό τραπέζι.

  3. Πάνω σε ένα περβάζι, έναν μπουφέ, ακόμα και σε ένα μικροέπιπλο, τα άδεια μπουκάλια από αρωματικά χώρου μπορούν να γίνουν τέλεια πασχαλιάτικα βάζα. Προτίμησε μονόχρωμα λουλούδια ή αποξηραμένα.


4. Φτιάξε ένα απριλιάτικο στεφάνι για την πόρτα σου, χρησιμοποιώντας μια βάση από αφρολέξ ή μαλακό σύρμα και κρέμασέ το έξω από την εξώπορτα ή στο μπαλκόνι.

Μπορείς να φτιάξεις το στεφάνι μαζί με τους φίλους, ή την οικογένειά σου, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά!.

5. Για το γιορτινό τραπέζι φτιάξε με μια πετσέτα ένα κουνελάκι γύρω από το αυγό. Δίπλωσε την πετσέτα γύρω από το αυγό και στερέωσε το με έναν σπάγγο.

6. Επίσης μπορείς να γράψεις σε μια λευκή απλή καρτούλα το όνομα κάθε καλεσμένου με ευχές την οποία μπορεί να πάρει μαζί του, φεύγοντας. Όσο μεγάλο ή μικρό και αν είναι το γιορτινό τραπέζι η διάθεση από τα χρώματα θα δώσει τον τόνο. Δεν χρειάζεσαι παρά αρκετά αυγά σε διάφορες αποχρώσεις και μερικά λουλούδια σε στρατηγικά σημεία.











501 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page