top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαMisa Team

Πως να προστατέψετε τα χέρια σας από το κρύο;

Έγινε ενημέρωση: 21 Μαρ 2021

Τα ξηρά σκασμένα χέρια είναι μια κοινή κατάσταση τον χειμώνα. Αυτό συμβαίνει επειδή εκτίθενται σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπως και οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός σας.

Τα χέρια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα το χειμώνα και οι άνθρωποι που δουλεύουν με αυτά δεν μπορούν να αντέξουν την πολυτέλεια να φορούν γάντια κάθε στιγμή.


Το δέρμα που καλύπτει τα χέρια μας συχνά στεγνώνει και σπάει. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πίσω θύλακες τρίχας και ελάχιστη παραγωγή λίπους. Έτσι, το εξωτερικό μέρος των χεριών σας έχει πολύ λίγα στοιχεία για να προστατευθεί από τις κακές καιρικές συνθήκες και αφυδατώνεται πιο εύκολα.


Όπως είπαμε παραπάνω, η έκθεση σε κρύες θερμοκρασίες οδηγεί σε ξηρότητα. Επίσης, μπορεί να πιστεύετε ότι το πλύσιμο των χεριών σας συχνά, ενυδατώνει το δέρμα σας. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει καθόλου. Αντίθετα, στην πραγματικότητα, η υγρασία μπορεί να είναι αντιπαραγωγική όταν προστίθεται σε κρύο περιβάλλον και αυτό μπορεί να στεγνώσει περαιτέρω το δέρμα.


Πρόληψη


  • Πλύνετε τα χέρια σας με χλιαρό νερό: Πρέπει να τα πλένετε συχνά ανεξάρτητα από τον καιρό και είναι καλύτερο να το κάνετε με χλιαρό νερό.

  • Να φοράτε γάντια όποτε είναι δυνατόν – τόσο για να τα προστατεύσετε από τις κακές καιρικές συνθήκες όσο και από σκληρές ουσίες. Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας δεν έρχεται σε άμεση επαφή με τοξικές ουσίες. Επίσης, κρατήστε τα δάχτυλά σας ζεστά.

  • Ενυδάτωση: Δεν είναι κάθε λοσιόν χρήσιμη για την αποφυγή ξηρών χεριών κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σας προτείνουμε λοιπόν να χρησιμοποιείτε τις ενυδατικές κρέμες χεριών Misa που είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ενυδατώνουν το ξηρό δέρμα. Μην την απλώνετε απλά στο δέρμα σας, αλλά απλώστε την και στα νύχια σας.




209 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page